torek, 24. avgust 2010

PA SMO

.

V mesecu avgustu se ni dogajalo nič posebnega. Vsaj ne zame, ki sem vse več kot le vajena relacije Ljubljana/Maribor - Sarajevo in obratno. Kljub temu pa sem se z Romano in Marjeto še enkrat popeljala v bosansko prestolnico, kjer sem si za piko na i privoščila čevapčiče. Po kalorični jedi bi se sicer morali odpraviti do Ilidže tudi peš, če bi hotele izgubiti vsaj kakšen kilogram telesne teže, a nam tovrstne aktivnosti niso prav nič dišale. Pa smo se zato na izvir reke Bosne popeljali s tramvajem, potem pa sedli na fijakerja, ki nas je tjakaj odpeljal na sarajevsko pivo. V vseh štirih letih mojega bivanja v BiH sem šele tokrat izkoristila priložnost, da se popeljem s tramvajem. Prej ni bilo potrebe, saj sem živela v samem središču mesta, od koder sem do želenih lokacij potrebovala le pet do deset minut hoje. Ampak ker se zavedam, da me v bosanski prestolnici najverjetneje kar nekaj časa ne bo, sem postavila piko na i s prijetno vožnjo s tramvajem. V soboto smo se prav tako še zadnjič odpravili na izlet v Međugorje in Mostar, nedelja pa je bila pravšnja za vožnjo proti naši zeleni deželi.

Potem je sledila selitev. V štirih letih se nabere veliko stvari, ki sva jih z Boštjanom prepeljala v Maribor in Ljubljano. Ene sem, druge tja - nekak po občutku. Stanovanje v Ljubljani naju je čakalo prepleskano, sama pa sva pobarvala še vrata, stari kavč je bilo treba odnesti v klet, kolo sva postavila v kolesarnico ... in počela še veliko drugih del, ki sodijo zraven. Zdaj se lažje diha. Vse je nared. Čakava le še nova okna in hladilnik, ki bo zagotovo dodatno opremljen z razglednicami najinih prijateljev, česar se že zelo veselim. Zdaj imam dva dni uživanja, da se prepustim le sebi in svojim željam ter obiščem svoje prijateljice. Lepo je in bo; morda še lepše od septembra naprej, ko bom znova zajadrala med šolske klopi in spoznala nove ljudi.

Zdaj se bom počasi poslovila, saj grem vpisati Gano v pasjo šolo, da bo v naslednjih dveh mesecih poskrbljeno tudi zanjo in za njeno pasje druženje. Upam da ji bo povšeči, saj je dobro socializirana psička in kakor njena lastnika: odprta za vse ljudi :) (kakor tudi živali).