ponedeljek, 23. februar 2009

JAHORINA



Med vikendom smo bili karseda vikendaško razpoloženi. V soboto smo se vzpenjali in spuščali po smučarskih poteh Jahorine ali Bele lepotice, ki že od nekdaj slovi kot najlepše in najbolj privlačno smučarsko središče tako za domačine kakor tudi za mnoge turiste, ki znajo uživati zimske radosti. Sedaj pa sploh je bil občutek nadvse fantastičen, ko Sarajevčani obeležujejo že 25. obletnico olimpijskih iger, mi pa vijugamo po nekdanjih olimpijskih terenih, v popoldnevih in ob večerih pa obiskujemo raznovrstne kulturne manifestacije, ki jih mesto in veleposlaništva prirejajo v spomin na nekdanjo olimpijado in se nam iz posterjev spet nasmiha in nas pozdravlja znameniti Vučko.



Svež gorski zrak, rahla sapica vetra, uživanje na soncu s skodelico čaja ali pa vroče čokolade v rokah, ob tem pa dremanja po mačje ... mmm, mamljivo, vabljivo, uživantsko, odklopljeno.

Največje smučarsko središče v BiH z 20 km urejenimi programi, na katere se lahko vzpenjamo z osmimi žičnicami, povsem prepričano trdim, da lahko zadovolji prav vsakega smučarja ali deskarja na snegu, začetnika ali izkušenega športnika. Sicer pa je letošnja zima prinesla snega v izobilju, tako da se na vrhu dogaja dogaja. V pestri zimsko-turistični ponudbi je na voljo tudi pohodništvo in vožnja s snežnimi sanmi. Za tovrstne dejavnosti nismo imeli časa, saj smo se rekreirali zgolj s smučmi, tako da smo dodobra utrudili, razgibali in utrdili mišice. Potem smo se odpravili domov na toplo, a bomo prihodnjič zagotovo udejanjili idejo in si privoščili plavanja, savne ali masaže v enem izmed sodobno opremeljenih jahorinskih hotelov. Poskusiti ni greh, morda bo balzam za dušo in telo.

Ni komentarjev: